TURPROGRAM 2024

Klikk på den samlingen du er interessert i, for en nærmere beskrivelse av samlingen

12.-14. juli #2408

Falketindsamling

Fulltegnet 

Vanskelighetsgrad: middels til krevende

Min. 2 / max. 8 deltakere

Pris: 3.100 kr. Prisen inkluderer to fellesturer, to overnattinger på komfortabel og ny storhytte og alle måltider så vel som all alkoholfri drikke.

Tursamling med fellestur til Falketind via Pionérruta, om vær og føre tillater det. Dette er en klassisk og vakker fjelltur som kombinerer bretur, klyveklatring og storslått estetikk. I forhold til alt turen har å by på, er den forholdsvis snill med tanke på høydeforskjell og turlengde. Man trenger mao. ikke å være i superform for å komme opp på denne tinden. I tillegg til hovedturen, legger vi opp til en fin fjelltur i Vangsfjella, enten som oppvarming eller avrunding, litt avhengig av hvilken dag som egner seg best for Falketind.

Dette er en middels til krevende fjelltur som går i bratt og til dels luftig terreng, men selve klatringen må betegnes som enkel under gode forhold. Bli med på en uforglemmelig fjellhelg i Jotunheimen.

*

Dette er en noe krevende fjelltur som forutsetter at man er litt fjellvant og har grei normalform. Påkrevet utstyr er stegjern, isøks, sele og hjelm. Dette kan leies/lånes om man ikke har selv.

16.-18. juli #2409

Uranostinden med DNT Hadeland

Fulltegnet 

Vanskelighetsgrad: middels til krevende

Min. 6 / max. 12 deltakere

Pris: 1.250 for DNT/ 2.700 for øvrige.  Prisen inkluderer to fellesturer, to overnattinger på komfortabel og ny storhytte og alle måltider så vel som all alkoholfri drikke.

Privat-tur for DNT Hadeland. Mulig for andre å melde seg på ved ledig kapasitet. Pris kr. 2.700.

Medlemmer av DNT skal benytte seg av DNT sitt system for påmelding til turen.

 

Tilbake til oversikten

19.-21. juli #2410

Uranostindtraversen

Fulltegnet 

Vanskelighetsgrad: krevende

Denne samlingen er fulltegnet.

Tilbake til oversikten

26.-28. juli #2411

Sagitraversen

1 ledig plass

Vanskelighetsgrad: svært krevende

Min. 2/ max. 4 deltakere

Pris 4.950 kr. Prisen inkluderer fellesturer, to overnattinger i enkeltrom på komfortabel og ny storhytte samt alle måltider med drikke, utenom eventuelle alkoholholdige drikker.

Tursamling med guidet tur over Sagitraversen som hovedmål. Sagitraversen er en lite kjent alpin rygg med luftig / utsatt klyveklatring grad 2-3. Ryggen er svært eksponert og luftig og tar oss til tre 2000m topper. I tillegg legger vi opp til en fin fjelltur i Vangsfjella, enten som oppvarming eller avrunding. Litt avhengig av hvilken dag som egner seg best for selve traversen.

Dette er en svært krevende tur som forutsetter at man er i god form og fjellvant. Påkrevet utstyr er sele, hjelm, taubrems og klemknuteslynge. Dette kan leies om man ikke har selv.

Ønsker du å ha med deg noen som ikke deltar på selve turen over Sagitraversen, er det mulig til en pris av 1.250 kr.

Vær og føre er umulig å spå, og hvis det er uforsvarlig å gjennomføre hovedturen, tilbyr vi alternativ tur etter forholdene. I motsetning til vanlig booking hos guidefirmaer, får du på vårt opplegg hele tre mulige dager for å gjennomføre turen: Fredag 26. med litt sen start, lørdag 27. (foretrukket dag) eller søndag 28. med svært tidlig start. Dette øker statistisk sjansene betraktelig for å kunne gjennomføre.

Tilbake til oversikten

28. juli.-1. august #2412

2000 meter uka

Få ledige plasser

Vanskelighetsgrad: middels / krevende

Min. 4 / max. 10 deltakere

Pris kr. 4.950. Prisen inkluderer fellesturer, fire overnattinger på komfortabel og ny storhytte samt alle måltider med drikke, utenom eventuelle alkoholholdige drikker.

Hvor mange 2000-meter topper klarer vi??

Liker du å gå lange turer flere dager på rad? Liker du å bestige noen av de høyeste toppene i landet? Trives du i lag med likesinnede turfolk? Unn deg en særdeles aktiv ferie denne uka! Bli med oss på 2000meter uke. Vi legger opp til tre gode turdager til 2000-metertopper i Jotunheimen samt en 4. turdag som kan benyttes som hviledag eller bli med oss på en fin fjelltur i Vang.

Turuka passer for deg som liker å gå og være aktiv, og som trives i høyfjellet. Du bør være i ganske god form og takle turer på 8-9 timer flere dager på rad. Du bør ha litt erfaring med stein og ulendt terreng, men for øvrig trengs ingen toppturerfaring. Vi tar dere trygt med til ulike topper.

Vær og gruppas ferdigheter vil påvirke valg av turmål, men noen mulige topper vi kan prøve oss på er: Steinflytind/Tjønnholstid, Besshøe, Store Dyrhaugstind og Dyrhaugstraversen, Soleibottind eventuelt med traversen, Stølsmaradalstind, Stølsnostind, Mjølkedalspiggen, Langeskavltind, Uranostind, Galdebergtinden, Slettmarkpiggen, Snøholstind, Eggen, Austre Leirungstind, Nørdre Kalvehølotind, Munken/Kalvehøgda.

2.-4. august #2413

Store Austanbotntinden

Fulltegnet – setter opp venteliste

Vanskelighetsgrad: middels til krevende

Min. 2 / max. 8 deltakere

Pris 3.450 kr. Prisen inkluderer fellesturer, to overnattinger på komfortabel og ny storhytte samt alle måltider med drikke, utenom eventuelle alkoholholdige drikker.

Tursamling med fellestur til Store Austanbotntinden om vær og føre tillater det. Store Austanbotntinden er en av de virkelige flotte alpine toppene i Jotunheimen, en turopplevelse med spektakulære utsyn, sugende avgrunner og spennende og fin klyving. I tillegg til den turen legger vi opp til en fin fjelltur i Vangsfjella, enten som oppvarming eller avrunding, litt avhengig av hvilken dag som egner seg best på Store Austanbotntinden.


Dette er en krevende fjelltur som forutsetter at man er litt fjellvant og har grei normalform. Påkrevet utstyr er sele og hjelm. Dette kan leies/lånes om man ikke har selv.

 

Ved dårlig vær eller føre som gjør det uforsvarlig å gjennomføre turen, tilbyr vi alternativt turopplegg. Vi gjør også oppmerksom på at vi tilbyr to dager til hovedturen. Dette øker statistisk sjansen for at vi når målet i forhold til å booke med et ordinært guidefirma, hvor man er prisgitt én eneste dato.

 

30. august-1. september #2416

Stølsnostind og Falketind

Fulltegnet – setter opp venteliste

Vanskelighetsgrad: middels til krevende

Min. 2 / max. 8 deltakere

Pris 3.100 kr. Prisen inkluderer fellesturer, to overnattinger på komfortabel og ny storhytte samt alle måltider med drikke, utenom eventuelle alkoholholdige drikker.

Tursamling med fellestur til Falketind og Stølsnostinden, om vær og føre tillater det. Falketind er beskrevet under Falketindsamlingene. Stølsnostinden er en flott og spennende bonustopp som på mange måter kan oppvise en enda mer imponerende utsikt enn Falketind. Slingsby omtalte på et tidspunkt Stølsnostinden som sin favoritt-topp
I tillegg til hovedturen, legger vi opp til en fin fjelltur i Vangsfjella, enten som oppvarming eller avrunding, litt avhengig av hvilken dag som egner seg best for Falketind og Stølsnostinden. Dette er en middels til krevende fjelltur som går i bratt og til dels luftig terreng, men selve klatringen må betegnes som enkel under gode forhold.

Dette er en krevende fjelltur som forutsetter at man er litt fjellvant og har grei normalform. Påkrevet utstyr er stegjern, isøks, sele og hjelm. Dette kan leies/lånes om man ikke har selv.

Ved dårlig vær eller føre som gjør det uforsvarlig å gjennomføre turen, tilbyr vi alternativt turopplegg. Vi gjør også oppmerksom på at vi tilbyr to dager til hovedturen. Dette øker statistisk sjansen for at vi når målet i forhold til å booke med et ordinært guidefirma, hvor man er prisgitt én eneste dato.

 

12.-15. september #2418

Langhelg med bl.a. Uranostindtur

Ledige plasser

Vanskelighetsgrad: middels

Min. 4 / max. 12 deltakere

Pris 3.100 kr. Prisen inkluderer fellesturer, tre overnattinger på komfortabel og ny storhytte samt alle måltider med drikke, utenom eventuelle alkoholholdige drikker.

Denne langhelga kombinerer vi flotte fjell- og toppturer i Jotunheimens sørlige forgård med bre- og topptur til Uranostinden via Uranosbreen. Dette er en middels krevende fjelltur som kombinerer bre- og topptur til en av Jotunheimens virkelig flotte tinder. Selve toppeggen er smal og luftig, og breen kan være glatt og isete. Videre er dette en nokså lang, men for øvrig rimelig grei fjelltur. Utover at du er litt tur- og fjellvant, er det ingen spesielle krav til turen.

Påkrevet utstyr er stegjern (kan leies for kr. 150 om man ikke har). Sele er anbefalt, men ikke et krav. De andre to dagene går vi flotte turer i Vangsfjella, og skulle været vise seg fra sin aller beste side, er det ikke utenkelig at vi tar enda en tur opp til Jotunheimen i tillegg til Uranostindturen.

Vi gjør også oppmerksom på at vi tilbyr tre dager til hovedturen. Dette øker statistisk sjansen for at vi når målet i forhold til å booke med et ordinært guidefirma, hvor man vanligvis er prisgitt én eneste dato.

 

19.-22. september #2419

Høstsamling med 2000m-tur

Få plasser igjen

Vanskelighetsgrad: middels til krevende

Min. 4 / max. 12 deltakere

Pris: 3.200 kr. Prisen inkluderer fellesturer, tre overnattinger på komfortabel og ny storhytte samt alle måltider med drikke, utenom eventuelle alkoholholdige drikker.

Magiske dager i det vakre høstfjellet.
Vi får fjellturer etter vær og vind. Plutselig kan vi stå på toppen av Slettmarkpiggen (2164 moh) eller Stølsmaradalstinden (2026 moh), men vi kan like gjerne vandre langs vakre fosser og i fargesprakende daler. Kanskje blir det høstbad i den vakre fjellsjøen Helin eller badstue etter hustrig tur i kuling og regn? Kanskje drar vi ut og fyrer bål om kvelden?

 

25.-27. oktober #2420

Lange turer i høstfjellet

Ledige plasser

Vanskelighetsgrad: krevende

Min. 4 / max. 12 deltakere

Pris kr. 2.700. Prisen inkluderer fellesturer, to overnattinger på komfortabel og ny storhytte samt alle måltider med drikke, utenom eventuelle alkoholholdige drikker.

Lange turer i høstfjellet. Kan hende med 2000m tur.
For deg som liker litt lengre turer inn mot den absolutte lavsesongen. Mulige turmål er 2000m-topper ved Valdresflya, tinder ved Tyin eller i Hurrungane, lange fjellturer rundt Suletinden, Ranastongi etc. Lange turer avsluttes med god mat, dusj og ev. badstu.

 

13.-15. desember #2421

Rando-/skisamling

Få plasser igjen

Vanskelighetsgrad: middels til krevende

Min. 4 / max. 12 deltakere

Pris: 2.700 kr. Prisen inkluderer fellesturer, to overnattinger på komfortabel og ny storhytte samt alle måltider med drikke, utenom eventuelle alkoholholdige drikker.

Juleklassikeren over alle!
Dette er en favoritt-samling som vi nå har arrangert 7 år på rad tidligere. Ta deg en liten pause fra julestria. Kom deg opp fra de mørke dalene, og opp til det vakre desemberlyset blant kritthvite fjell. Få luftet skiene og kanskje satt sesongens første svinger?

Vær og føre setter litt premisser for denne helga, men vi har alltid fått til skiturer ved hver eneste førjulssamling tidligere. Vi regner med at det også lar seg gjøre i år. Det blir også tradisjonen tro julegrøt med en rekke mandler og premier, quiz og andre aktiviteter. Gå ikke glipp av denne helga!